Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yörük Işık ile söyleşi: “Suriye’nin doğusunda toprak bütünlüğünü, batısında Suriye’den parça koparıp güvenli bölge oluşturmayı savunuyoruz”

Türkiye’nin Suriye ordusuna İdlib’den çekilmesi için tanıdığı sürenin sonuna yaklaşılırken, Ankara ile Moskova arasındaki görüşmelerden sonuç çıkmaması iki ülke ordularının da Suriye’de karşı karşıya gelebileceği endişelerini doğurdu. Rusya uzmanı Yörük Işık, iki ülke ilişkilerini kopma noktasına gelmeden kurtarmanın hâlâ mümkün olduğunu söylüyor. Ancak Işık bu amaçla atılacak herhangi bir adımın, İdlib üzerinden yaşanan krizi sadece ertelemeye yarayacağını da vurguluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.