Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İdlib’de 33 askerin hayatını kaybetmesi – Rusya Savunma Bakanlığı: “Rus uçakları saldırı düzenlemedi”

Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib’de 33 Türk askerinin öldüğü saldırının Rus uçakları tarafından düzenlenmediğini duyurdu. “Türk birliklerinin bulunduğu bölgeye Rus uçakları saldırı düzenlemedi” denilen açıklamada, “Rusya’nın, Türk askerlerinin ölüm haberini aldıktan sonra tam ateşkes sağlanması için elinden geleni yaptığı” da belirtildi. Türkiye ise saldırıdan “Suriye rejimine bağlı kuvvetleri” sorumlu tutuyor.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Türkiye, Türk askerlerin İdlib’deki varlığıyla ilgili Moskova’yı bilgilendirmedi. Türkiye’den verilen bilgilere göre Türk askerleri o bölgede olmamalıydı. Rus savaş uçakları Türk birliklerin bulunduğu yere hava saldırısı düzenlemedi. İdlib’e düzenlenen hava saldırısında Suriyeli militanların arasındaki Türk askerleri vuruldu. Rusya, Türk kayıpları öğrendikten sonra Suriye hükümetinin ateşkes uygulaması için her şeyi yaptı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.