Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İdlib’de 33 askerin hayatını kaybetmesi – Dışişleri Bakanlığı’ndan “sınır” açıklaması: “İdlib’de durum kötüleşirse mültecilerin Batı’ya hareketi devam edecek”

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’deki bazı sığınmacı ve göçmenlerin Batı’ya hareketinin İdlib’deki durumun kötüleşmesi halinde sürebileceğini açıkladı.

Bakanlık sözcüsü Hami Aksoy, İdlib’deki gelişmelerin Türkiye üzerindeki göç baskısını artırdığını belirterek şu yazılı açıklamayı yaptı:

“İdlib’de yaşanan ve yüzbinlerce insanın yerlerinden edilmesine neden olan son gelişmeler, ülkemiz üzerindeki mevcut göç baskısını daha da artırmıştır. Nitekim gelişmelerden endişeye kapılan ülkemizdeki bazı sığınmacı ve göçmenler Batı sınırlarımıza doğru hareketlenmeye başlamışlardır. Durumun kötüleşmesi halinde bu risk artarak devam edecektir. Dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkemizin mülteciler ve sığınmacılara yönelik politikasında bir değişiklik yoktur.”

İdlib’de 33 askerin hayatını kaybetmesine sebep olan saldırıların ardından Türkiye’nin mültecilerin Avrupa’ya geçişine izin vermeye başladığı iddia edildi. Haberler üzerine çok sayıda mülteci Edirne’deki Yunanistan ve Bulgaristan sınır kapıları ile Ege sahillerine hareket etti.

Medyascope’tan Fırat Fıstık ve Egemen Gök, İstanbul Esenler Otogarı’ndan otobüslerle Edirne’ye giden bir grup mülteciyle görüştü. Mülteciler sınırı geçmek istediklerini anlattı. İzmir’in Dikili ve Çanakkale’nin Ayvacık ilçelerinden de bazı mültecilerin botlarla Yunanistan’a geçtikleri görüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.