Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sorunlara Çözümler Buluşmaları gerçekleşti: “Amacımız gençler üzerinde farkındalık oluşturmak”

Kamera: Engin Deniz İpek

Sürdürülebilirlik Adımları DerneğiBirleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye çözüm ortaklığında gerçekleştirdiği Sorunlara Çözümler Buluşmaları, Zorlu Holding’in desteğiyle 27 Şubat’ta Zorlu Holding’te yapıldı. 

Her buluşma bir Sürdürülebilir Kalkınma Amacı odağında yapılıyor. Bu son buluşmanın konusu ise Hedef 4: Nitelikli Eğitim‘di.

Buluşma saat 19.00’da açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Sürdürülebilirlik Adımları Derneği’nden Emrah Kurum ve Doğa Tamer yaptı. 2017 yılından beri süren buluşmaların önemine değinen Kurum, iki temel amaca değinerek, “Bu buluşmaların asıl amaca iyi uygulamaların görünür kılmak ve farklı kurumların bir araya gelerek işbirliği yapmasını sağlamak” dedi. 

Açılış konuşmasının ardından başlayan panelin moderatörlüğü UNDP Türkiye İletişim Uzmanı Ruşen İnceoğlu üstlenirken, konuşmacılar arasında Mektepp kurucu ortağı Mehmet Furkan Polat, Zorlu Holding İnsan Kaynakları Direktörü Zülal Öztürk Kaya, Kadıköy Belediyesi Çevre Birimi’nden Handan Elpit Bilginer ve IDEMA’dan Kıdemli Proje Uzmanı Ebru Özdeş yer aldı. Bir saatlik panelin ardından soru cevap bölümüne geçildi. 

“Öğretmenlerin, ihtiyaç duydukları içerikleri ararken karşılarına çıkıyoruz”

2016-2017 döneminde kurulan ve Zorlu Holding’in desteklediği sosyal inovasyon platformu imece’nin sosyal girişimci takımlarından biri olan Mektepp’in ana odak kaynağı öğretmenler. Ezberci çocuklar yetiştirmek istemediklerini belirten Mektepp Kurucu Ortağı Mehmet Furkan Polat, “Teknolojinin sunduğu imkanları değerlendiriyoruz, hem ihtiyaç duydukları içerikleri ararken arama motorlarında öğretmenlerin karşılarına çıkıyoruz hem de İstanbul odağında öğretmen toplantıları sağlıyoruz” dedi. 

“Amacımız gençler üzerinde 21. yüzyıl becerileriyle ilgili farkındalık oluşturmak”

Tüm dünyanın çok hızlı bir dijital dönüşüm içerisinde olduğunu kaydeden Zorlu Holding İnsan Kaynakları Direktörü Zülal Öztürk Kaya ise şöyle konuştu: “Üniversiteden gelen yeteneklere baktığımızda yeni dönemin becerilerine sahip olma noktasında bir donanımla gelmediklerini gördük. Bizim, Mehmet Zorlu Vakfı (MZV) olarak da çıkış noktamız buydu. Nitelikli eğitimin hızlandırıcı gücü ve toplumsal etkisinin çok yüksek olduğu düşüncesiyle MZV çatısı altında 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı’nı dört yıl önce düzenlemeye başladık. Çünkü 21. yüzyıl, gençlerden okullarda verilen eğitimin dışında dijital, finansal ve bilgi okuryazarlığını öğrenerek bir ’21. Yüzyıl Vatandaşı’ olmasını bekliyor. Bunun için de takım halinde çalışmaktan sunum yapabilmeye, girişimcilikten kodlamaya kadar birçok yetkinliğin geliştirilmesi gerekiyor.”

21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı ile birçok yetkinlik ve becerinin geliştirilmesi için gençlerde bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Kaya, gençlerin daha iyi bir gelecek için neler yapabileceklerini sorguladıklarını belirtti. Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz de bu kapsamda programımıza sürdürülebilirlik ve sosyal inovasyon gibi dersleri de ekledik. Biz gençlerimizde yetkinlikler ve beceriler konusunda bir ışık yakmak istiyoruz. Bunu başardığımızda; gençlerimizin kendi kendilerini öğrenme ve 21. yüzyıla uyum kapasitelerini geliştirdiğimizde, daha sürdürülebilir bir geleceğe ulaşma yolunda önemli bir adım atmış olabileceğimizi düşünüyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.