Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sputnik Türkiye’nin gözaltına alınan üç çalışanı ve genel yayın yönetmeni serbest bırakıldı

Gözaltına alınan Rus Sputnik Haber Ajansı’nın Ankara servisinde çalışan üç gazeteci ve Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Ankara’da gözaltına alınan üç Sputnik çalışanı gazeteci bugün erken saatlerde savcılığa verdikleri ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Savcılık, gözaltına alınan gazetecilerin faaliyetlerinde suç teşkil eden bir unsur olmadığına karar verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında bugün gözaltına alınan Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe de İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Sputnik’in Türkiye servisinde çalışan üç gazetecinin evlerine, önceki gün 15-20 kişilik gruplar tarafından saldırı girişimi oldu. Üç gazetecinin, saldırı girişimini şikayet etmek için gittikleri emniyette “Biz de sizi arıyorduk, bir haberle ilgili ifadenizi alacağız” denilerek gözaltına alındığı iddia edildi. Gazeteciler bir gece boyunca Ankara’da polis gözetiminde tutuldu.

Bugün ise Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe gözaltına alındı, ardından Sputnik’in İstanbul ofisinde polis tarafından arama başlatıldı.

Önceki günkü saldırıda, saldırganların 15-20 kişilik gruplar halinde gazetecilerin aynı semtte bulunan evlerine giderek “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attığı belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ankara’da Sputnik Türkiye çalışanlarına yönelik saldırının ve çalışanların gözaltına alınması olayının gazetecilik haklarının ihlali olduğu belirtildi. Sputnik’in aktardığına göre Rus Dışişleri, Ankara’ya duruma müdahale etme çağrısı yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, “Sputnik uluslararası haber ajansının Türkiye ofisi çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen saldırı ve çalışanların gözaltına alınması, gazetecilik haklarının en kaba biçimde ihlali. Türkiye yönetimini duruma müdahale edip, Rus basın kuruluşlarının temsilcilerinin güvenliklerini sağlamaya ve olanlarla ilgili ayrıntıların açığa kavuşmasına yardımcı olmaya çağırıyoruz” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.