Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Senem Aydın-Düzgit, The Young Academy of Europe üyeliğine seçildi

Sabancı Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve İstanbul Politikalar Merkezi Araştırma ve Akademik İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Senem Aydın-Düzgit, Avrupa çapındaki genç akademisyen ve bilim insanlarını bünyesinde bulunduran bir inisiyatif olan The Young Academy of Europe üyeliğine seçildi.

https://twitter.com/bilimakademisi/status/1234443585094856704?s=12

Senem Aydın Düzgit kimdir?

Prof. Dr. Senem Aydın-Düzgit, Sabancı Üniversitesi’ne katılmadan önce İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde AB Siyaseti ve Yönetimi Çalışmaları alanında Jean Monnet kürsüsü başkanlığını yürüttü. Doktorasını Siyaset Bilimi üzerine Free University of Brussels’den (VUB), yüksek lisans derecesini Avrupa Siyaseti ve Politikaları üzerine London School of Economics and Political Science’dan (LSE) ve lisans derecesini Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler üzerine Boğaziçi Üniversitesi’nden aldı.

Başlıca araştırma alanları arasında Avrupa dış politikası, Türk dış politikası, söylem çalışmaları ve kimlik siyasetinin yer aldığı Aydın-Düzgit’in, Journal of Common Market StudiesWest European Politics, Cooperation and ConflictSouth European Society and PoliticsAlternativesInternational Relations ve Politique Europeenne dergilerinde birçok makalesi yayımlandı.

Is Turkey De-Europeanising? (Alper Kaliber ile, Routledge, 2017), Turkey and the European Union (Nathalie Tocci ile, Palgrave, 2015) ve Constructions of European Identity (Palgrave, 2012) isimli kitapların yazarı olan Aydın-Düzgit, European Council on Foreign Relations (ECFR) üyesi, Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) Yönetim Kurulu üyesi, Global İlişkiler Forumu (GIF) ve Carnegie Rising Democracies Network üyesidir. Aynı zamanda, South European Society and Politics dergisinin eş-editorüdür. 2014 yılında, Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanı (BAGEP) ödülünü kazanmıştır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.