Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Abdullah Öcalan ailesiyle görüştü

İmralı Adası’nda tutuklu bulunan Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş, aileleriyle görüştü.

Öcalan’ın avukatlığını üstlenen Asrın Hukuk Bürosu’nun Twitter hesabından konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: “İmralı Adası’nda tutulan müvekkillerimiz Sn. Abdullah Öcalan, Sn. Ömer Hayri Konar ve Sn. Veysi Aktaş’ın aileleri bugün aile ziyareti kapsamında müvekkillerimizle görüşme gerçekleştirmişlerdir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

27 Şubat’ta İmralı Adası’nda yangın çıkması üzerine Asrın Hukuk Bürosu bir açıklama paylaşarak, “adadaki acil durumlarda müdahale koşullarının tartışmalı olması sebebiyle kaygılı olduklarını” duyurmuştu. Açıklamada “Tutulma koşullarını yerinde denetlemek amacıyla yasal hakkımız olan avukat ve aile görüşünün ivedilikle sağlanması zorunluluk arz etmektedir” denilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.