Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Soli Özel yazdı: “Suriye sahasında üstünlük, hatalı siyaseti örtecek mi?”

Gazeteci ve akademisyen Soli Özel, bugün YetkinReport sitesinde yayımlanan yazısında, 27 Şubat’ta yaşanan İdlib saldırısının ardından başka bir boyut kazanan Suriye krizindeki son gelişmeleri değerlendirdi.

“Eldeki sınırlı verilerle ve halen durumun hayli akışkan olduğunu vurgulayarak kısa bir değerlendirme yapmak gerekirse şunlar söylenebilir: Türkiye, iki ana arter karayolunun rejimin eline geçmesini engelleyerek Halep’teki varlığını ve bu şehri kontrolünü konsolide etmesinin önünü kesti. İran destekli milislere de saldırarak aslında tüm ilgili tarafların gücünü kırmak istedikleri Tahran rejimine bir darbe vurmuş oldu. İdlib’den Afrin tarafına geçmek istemeyen ve bir kısmıyla işbirliği de yaptığı cihatçıların yerlerinde kalmalarını sağladı. Suriye denkleminden çıkmadığını, hatırı sayılır bir ağırlığı olduğunu gösterdi. Ancak bundan sonra neler yapacağı ya da durup durmayacağı, daha ileri gitmek istediği takdirde Rusya’nın ne tepki vereceği şu an için kritik sorular olarak önümüzde duruyor” diyen Soli Özel‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.