Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amedspor Başkanı Metin Kılavuz: “11 kişiye karşı oynamak istiyoruz, hakemler işini yapsın”

TFF 2. Lig’de mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Metin Kılavuz, karşılaştıkları ayrımcılık ve haksızlığın halen sürdüğünü ve kendilerine uygulanan deplasmanda taraftar yasağında ise Türkiye’nin dünya rekoru kırdığını belirterek, “Biz maçlarda 11 kişiye karşı oynamak istiyoruz, hakemler kendi işlerini yapsınlar” dedi. 

Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Amedspor Başkanı Metin Kılavuz, sezon başından beri bir çok engel ile karşılaştıklarını, halen engellerin devam ettiğini belirterek, “Engelleri emek yoğunlaşması ile aştık, aşmaya çalışıyoruz. Son üç maçta 11 kişiye karşı oynamıyoruz. Hakemlere çağrıda bulunuyoruz, itirazlarımızı görüntülü olarak ileteceğiz. Hakemler lütfen taraf olmasın. Hakemliğin görevi ne ise onu yapsın. İnsanlar bir futbol takımını desteklemesinler mi? Bir gönül bağı olmasın mı? Binlerce gence sportif anlamda hizmet sunmaktayız. Evet bu halk kırmızıyı seviyor, sadece sporda değil, her alanda sarıdan yeşile geçiş olmalıdır artık. Her şey bir tarafa, futbolcuların hakları yenilmemelidir” dedi.  

Başkan Kılavuz, Türkiye Futbol Federasyonu’nun faaliyetlerinin bölgede yok denecek kadar az olduğunu ve Amedspor olarak binlerce genci spor alanlarında yetiştirdiklerini belirtti. Kılavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Amedspor, zorlu süreçlerden geçerek bugünlere geldi. Zorlu süreç, bir başkanın tek başına altında kalkabileceği bir süreç değildir. Amedspor dört büyük kulüpten daha fazla bir kitleye sahip olan bir kulüptür. Bugün zaman ‘biz’ olma zamanıdır. Pendik maçı çok önemlidir, bütün kenti bu maçı davet ediyoruz. Bu maçı ne olursa olsun almak zorundayız. Türkiye taraftar yasağında dünya rekorunu kırıyor. Futbolda rekabetin en önemli ayağı, taraftar desteğidir. Amedspor hiçbir deplasman maçında yasaklar yüzünden taraftarını yanında göremiyor.”

Kulüp olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nü de kutladıklarını söyleyen Kılavuz, “Maçı kadına ücretsiz yapıyoruz. Kadın çiçek değil, kimliktir; bir toplumun özgürleşmesi kadının özgürleşmesinden geçer. Kadın taraftarlarımızı da maça bekliyoruz” diye konuştu.

“30 bin kişiyi Pendik maçına davet ediyoruz”

Amedspor Teknik Direktörü İbrahim Cezayir ise, geçen haftaki maçta öne geçmelerine rağmen maalesef hakemlerin inanılmaz derecede taraflı bir tutum sergilemesi sonucu beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını belirtti. Cezayir, “Arkamıza bakmayacağız, dersler çıkarıp yürümek zorundayız. Pendik maçı ile galibiyet serisi yakalamak istiyoruz. Güçlü taraftarı olan bir camiadır Amedspor. Pendik maçına iyi hazırlanıp galibiyet ile ayrıldıktan sonra takımı hak ettiği noktaya getirmek istiyoruz. Taraftara çağrıda bulunmak istiyoruz, bizi yalnız bırakmadılar, bu hafta daha iyi desteklemelerini istiyoruz. 30 bin kişiyi maça bekliyoruz” dedi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.