Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan, demiryolundaki üç kamu kurumunu tek çatı altına almaya karar verdi

Resmi Gazete’de bugün yayımlanarak yürürlüğe giren 3 Mart 2020 tarihli cumhurbaşkanı kararı ile Sakarya’daki Türkiye Vagon Sanayii A.Ş. (TÜVASAŞ),  Eskişehir’deki Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) ve Sivas’taki Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi A.Ş. (TÜDEMSAŞ), yeni kurulan ve merkezi Ankara olan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş. (TÜRASAŞ) bünyesine alındı.

TÜLOMSAŞ, Bağdat demiryolu hattında çalışan buharlı lokomotif ve vagonların tamiri için “Anadolu-Osmanlı Kumpanyası” olarak kurulduğu 1894 yılından, TÜDEMSAŞ, “Sivas Cer Atölyesi” olarak kurulduğu 1939 yılından, TÜVASAŞ da  “Vagon Tamir Atölyesi” olarak kurulduğu 1951 yılından bu yana faliyet gösteriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.