Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Barış Terkoğlu gözaltına alındı

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu bu sabaha karşı İstanbul’daki evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Terkoğlu’nun neden gözaltına alındığı resmen açıklanmadı. Odatv, Terkoğlu’nun “şehit olan MİT mensubu ile ilgili haberden dolayı” gözaltına alındığını yazdı.

Gazeteci Terkoğlu, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’ye götürüldü.

Terkoğlu, 2011’de de daha sonra Fethullaçıların kumpası olduğu ortaya çıkan bir operasyonla gözaltına alınmış ve 19 ay cezaevinde tutulmuştu. Terkoğlu’nun, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile birlikte yazdığı Metastaz kitabı, Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından “İnceleme-Araştırma” dalında ödüle layık görülmüştü.

Terkoğlu’nun gözaltına alınmasına tepkiler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, “Barış Terkoğlu gazetecidir. Yapılan haberdir. Sabaha karşı gözaltı kabul edilemez” derken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek “FETÖ tarzı bir kumpasla karşı karşıyayız” diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da şunları söyledi:

“Biz bu filmleri çok izledik ve bu halk aynı filmi defalarca izlemekten sıkıldı artık.”

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Terkoğlu’nun gözaltına alınmasını “Milletvekili Ümit Özdağ’ın bir hafta önce Meclis’te basın toplantısıyla duyurduğu, Yeniçağ’ın daha önce haberleştirdiği, köy muhtarı ve meslektaşlarının sosyal medyada fotoğraflarla duyurduğu bir olay haber yapılınca Barış Terkoğlu trollerin hedef göstermesinden sonra alınmış” diyerek eleştirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.