Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İdlib’de üç asker daha hayatını kaybetti, 15 asker yaralandı: Gözler Erdoğan-Putin zirvesinde

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin İdlib bölgesinde Suriye rejimine yönelik devam eden Bahar Kalkanı Harekâtı’nda dünden bu yana üç asker daha hayatını kaybetti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Twitter üzerinden yayınladığı videoda iki askerin hayatını kaybettiğini, altı askerin de yaralandığını açıkladı:

Açıklamada şöyle denildi:

“Bahar Kalkanı Harekât alanında bulunan unsurlarımıza Rejimin açtığı ateş sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 6 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş altına alınmıştır. Hedefler vurulmaya devam edilmektedir. Hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar dileriz.‬ Şehitlerimizin kanını hiçbir zaman yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız! Harekâtın başlangıcından bu yana; 3 uçak, 8 helikopter, 3 İHA, 151 tank, 47 top/obüs, 52 ÇNRA, 8 hava savunma füze sistemi, 12 tanksavar silahı, 4 havan, 24 zırhlı araç, 27 zırhlı muharebe aracı, 34 silahlı pikap, 60 askeri araç ve 10 mühimmat deposu imha edilmiş, 3138 Rejim unsuru da etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonlarımız, Mehmetçiğe ve masum sivillere uzanan kanlı eller kırılana dek devam edecektir.”

MSB dün akşam da bir askerin hayatını kaybettiğini, dokuz askerin yaralandığını açıklamıştı:

“Bölgede 82 rejim hedefi derhal ateş altına alınmış, vurulmaya devam edilmektedir. Hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil şifalar dileriz. Şehitlerimizin kanını hiçbir zaman yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Bölgedeki çeşitli kaynaklardan alınan son bilgilere göre, ateş altına alınan rejim hedeflerinden 9 tank, 2 obüs, 6 ÇNRA ve 2 askeri aracın imha edildiği, 299 Rejim askerinin de etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir.”

Bahar Kalkanı Harekâtı, 27 Şubat’ta en az 33 askerin hayatını kaybettiği hava saldırısının ardından başlatılmıştı. TBMM de dün, İdlib’deki durumu görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Kapalı oturumda konuşulanlar 10 yıl boyunca devlet sırrı olarak saklanacak. İdlib’deki krizin çözümü için diplomatik çabalar da devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu hafta içinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi bekleniyor.

Ankara, İdlib saldırısının ardından Türkiye’deki sığınmacıların Avrupa’ya geçişlerine engel olmayacağını da açıkladı. Bu açıklamanın ardından binlerce kişi Avrupa ülkelerine gidebilmek ümidiyle Türkiye-Yunanistan sınırı ve Türkiye’nin Ege sahillerine akın etti. Bu durum da Avrupa Birliği ve Türkiye arasında yeni bir krize sebep oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.