Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs nedeniyle Habur Sınır Kapısı kapandı, ihracatçılar zorda kaldı

Sağlık Bakanlığı’nın Irak’ta koronavirüs görülmesi nedeniyle önlem olarak Türkiye-Irak sınırındaki Habur Sınır Kapısı’nı giriş-çıkışlara kapatması, Irak ve Irak Kürdistanı bölgesine ihracat yapan firmaları olumsuz etkiledi. Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan sınır kapısının üç gün önce kapatılmasını değerlendiren Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı ile ihracat yapan firmaların temsilcileri, soruna çözüm bulunmasını istedi. Türkiye’nin yılda yaklaşık 8.5 milyar dolarlık ihracat yaptığı ve bölgede üretilen ürünlerin yüzde 60’ının ihraç edildiği Irak ve Irak Kürdistanı bölgesine açılan kapının açık tutulması için önlemler alınması talep edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.