Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TBMM’de “yumruklu” oturum: AKP’li ve CHP’li milletvekilleri birbirine girdi, CHP’li Engin Özkoç hakkında “cumhurbaşkanına hakaretten” soruşturma başlatıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan sözleri sebebiyle tartışma çıktı. Tartışma, yumrukların konuştuğu bir kavgaya dönüştü. Özkoç hakkında “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla soruşturma açıldı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Erdoğan’ı eleştirdiği basın toplantısından saatler sonra genel kurulda kürsüye çıkarak İdlib’deki gelişmelerle ilgili konuşma yaparken AKP’li vekiller kendisine tepki gösterdi. Tartışma, ara esnasında kavgaya dönüştü. Milletvekilleri birbirlerine yumruk ve tekmeler savurdu, küfür etti. Arbedede yere düşenler de oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özkoç hakkında “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla resen soruşturma başlattı.

CHP’li Özkoç, bugün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında “Şehide ‘kelle’ diyen kişi haysiyetsizdir, vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez” dedi. 

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın ise, Özkoç’a maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada “Türkiye’nin tarihi mücadelesini lekelemeye çalışan haindir” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.