Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilyalı efsane futbolcu Ronaldinho Paraguay’a sahte pasaportla girmeye çalışırken gözaltına alındı

Brezilya futbolunun efsane isimlerinden Ronaldinho, sahte pasaport kullandığı gerekçesiyle Paraguay’da gözaltına alındı. Paraguay İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 39 yaşındaki eski futbolcunun, kardeşi Roberto’yla birlikte sahte pasaportla ülkeye giriş yapmak suçundan gözaltına alındığı doğrulandı.

Ronaldinho’ya, koruma altındaki bir gölde yasadışı olarak balık çiftliği kurduğu için 8.5 milyon dolar ceza kesilmişti. Ronaldinho’nun pasaportuna cezayı ödemediği için 2018 yılında el konuldu.

Gözaltı haberi hakkında konuşan Paraguay İçişleri Bakanı Euclides Acevedo, Ronaldinho ve kardeşi Roberto hakkında adli soruşturmanın başlatıldığını, tutuklanıp tutuklanmayacaklarına resmi ifadeleri alındıktan sonra karar verileceğini belirtti. Acevedo ayrıca, Ronaldinho ve kardeşinin kendileriyle işbirliği içinde olduğunu da söyledi.

Ronaldinho ve kardeşi Roberto ile beraber ülkeye giriş yapan işadamı Wilmondes Sousa Lira ise tutuklandı. Ronaldinho ve kardeşi, Lira’nın kendilerini kandırdığını ve masum olduklarını iddia etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.