Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yerine AKP’li Mustafa Tutuk seçildi

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yerine belediye bşkan vekilliğine AKP’li meclis üyesi Mustafa Tutuk seçildi.

Görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman‘ın yerine belediye bşkan vkilliğine meclis üyesi AKP’li Mustafa Tutuk seçildi. Tutuk, üçüncü turda 17 oy alıp salt çoğunluğa ulaşarak geçici belediye başkanı oldu.

Haklarında “ihaleye fesat karıştırmak” ve “zimmet” suçlarından soruşturma başlatılan Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman ve Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmıştı. Güleç daha sonra tutuklanmıştı.

31 meclis üyesinin bulunduğu Yalova Belediyesi’nde, üyelerin 15’i AKP, ikisi MHP, 14’ü ise CHP’den seçilmişti. Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in tutuklanması ile CHP’nin belediye meclisindeki üye sayısı 13’e düşmüştü.

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimde, “Cumhur İttifakı” çatısı altında seçimlere katılan AKP ve MHP’nin, Yalova Belediye Meclisi’ndeki üye sayısı toplam 17 iken, CHP’nin 13 üyesi bulunuyor.

“Umarım bir an evvel aklanırlar”

AKP’den Yalova Belediye Meclis üyesi olarak görev yapan iş insanı Mustafa Tutuk, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Vefa Salman ve tutuklu bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç için, “Umarım ki suç yoktur. Bahse konu arkadaşlar da bir an evvel aklanırlar” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.