Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteciler Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser tutuklandı

Libya’da şehit düşen MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin görüntülerin yayımlanmasının ardından başlatılan soruşturmada adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Yeniçağ Gazetesi Yazarı Murat Ağırel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Bir süre Emniyet’te tutulduktan sonra Çağlayan Adliyesi’ne götürülen Ağırel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazını yerinde gören İstanbul 5. Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’nce sorgusunun ardından tutuklandı. Ancak Ağırel hakkında hakimliğin, avukatlara iki farklı karar metni verdiği, metinlerde Ağırel hakkında hem tutuklama hem de serbest bırakma kararı verildiği ortaya çıktı.

Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ile Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, Libya’da şehit olan MİT mensubunun görüntülerinin yayımlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında geçen cuma günü ifade vermeleri için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çağrılmıştı. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Çelik ve Keser, savcılıkça “istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edilmiş, ardından hâkimliğin aldığı karar gereği adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Çelik ve Keser’in adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına itiraz etti. Savcılığın itirazı üzerine haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Çelik ve Keser, gözaltına alındıktan sonra adliyeye getirildi. Nöbetçi sulh ceza hâkimliğine çıkarılan Çelik ve Keser tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.