Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Her dönemin yıldızı, usta oyuncu Max von Sydow hayatını kaybetti

Yedinci Mühür (The Seventh Seal, 1957) filminin ve Game of Thrones dizisinin unutulmaz yıldızı Max von Sydow, 90 yaşında hayata veda etti. Usta yönetmen Ingmar Bergman’la olan işbirliğiyle tanınan ünlü aktör, Yıldız Savaşları (Star Wars) serisindeki rolüyle ününe ün katmıştı.

İsveç’te doğup, adını kısa zamanda tüm Avrupa’ya ve dünyaya duyuran aktör Max von Sydow, sinemaya usta yönetmen Ingmar Bergman’la adım attı. Bergman’ın Yedinci Mühür (The Seventh Seal, 1957) filmindeki ölümle satranç oynayan şövalye rolüyle tüm dikkatleri üzerine çekti.

Aktörün ölüm haberi, yapımcı eşi Catherine Brelet tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Brelet yaptığı açıklamada “Max von Sydow’un 8 Mart 2020 tarihinde aramızdan ayrıldığını kırık bir kalp ve sonsuz bir üzüntüyle duyurduğunu” dile getirdi.

Max von Sydow, İsveç’te varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 1955 yılında usta yönetmen Ingmar Bergman’la tanışmadan önce Kraliyet Drama Tiyatrosu’nda eğitim alıyordu. İkili önce tiyatro yapımları üzerine çalışmaya başladı, bu birliktelik beraberinde 11 film getirdi. Bu filmler arasında Yaban Çilekleri (Wild Strawberries, 1957), Yaşamın Eşiğinde (Brink of Life, 1958) ve Yedinci Mühür (The Seventh Seal, 1957) de vardı.

Ünlü aktör, yaklaşık 70 yıllık görkemli kariyerine Fezada Çarpışanlar (Flah Gordon, 1980), Azınlık Raporu (Minority Report, 2002) ve Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor (Star Wars: The Force Awakens, 2015) gibi aksiyon filmlerinden Game of Thrones gibi televizyon dizilerine, dünya çapında ses getiren büyük yapımlar sığdırdı.

Max von Sydow, kariyerinin her döneminde dünyanın en beğenilen oyuncuları arasında yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.