Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüsle ilgili konuştu: “Milletimiz nice saldırıları göğüslemeyi başarmıştır, bunun da üstesinden gelecektir”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Türkiye’de tespit edilen ilk koronavirüs vakasına yönelik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Milletimiz nice saldırıları göğüslemeyi başarmıştır, bunun da üstesinden gelecektir” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında konuştu. Erdoğan, “Avrupa’dan gelen bir vatandaşımızda yapılan tetkikler sonucunda koronavirüs tespit edildi. Ailesi ve yakınları yakın izlememiz altında. Virüs tespit edilen kişinin sağlık durumu iyi” dedi.

Erdoğan, halk arasında tokalaşmalara son verilmesi gerektiğini söyleyerek,“Virüsten korunmanın ilk şartı temizliktir. Ayrıca tokalaşmayı kesip, uzaktan selamlaşmayı sağlamamız gerekiyor. Alacağımız tedbirler en etkili koruma yöntemidir” diye konuştu. 

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan noktalar şöyle: 

“Dün gece Sağlık Bakanı tarafından yapılan koronavirüse temas etmek istiyorum. Avrupa’dan gelen bir vatandaşımızda koronavirüs tespit edildi. Genel sağlık durumu iyi, tedavisi sürüyor. Ailesi ve yakın çevresi izlemeye alındı. Bu hastalığın ülkemize sirayet etmemesi için gereken önlemleri aldık. Ancak biz hangi tedbiri alırsak alalım, yakın çevremizde bu kadar yaygınlaşmış bir virüsten korunmak mümkün olmadı. Yarın dar çerçeve bir toplantı yapacağız.

Vatandaşlarımızdan ricam, sağlık personelinin ikazlarına harfiyen uymaktır. Bu virüsten korunmanın ilk şartı temizliktir. Biz de geçen cuma gününden beri tokalaşmayı, kucaklaşmayı kesip uzaktan selamlaşmaya geçtik. Türkiye inşallah bu sıkıntıyı herhangi bir kayıp vermeden atlatacaktır. Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değildir. Milletimiz nice saldırıları göğüslemeyi başarmıştır, bunun da üstesinden gelecektir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.