Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Faruk Bildirici yeniden aday gösterilmişti ama CHP’nin RTÜK’teki ikinci üyesi Okan Konuralp oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), boş bulunan Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliği için TBMM Genel Kurulu’nda bugün yapılan seçimde, daha önce RTÜK tarafından üyeliği düşürülen Faruk Bildirici’yi yeniden aday gösterdi. CHP’nin TBMM Başkanlığı’na bildirdiği ikinci RTÜK üyesi adayı ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Okan Konuralp oldu. 426 milletvekilinin oy kullandığı seçimde Okan Konuralp 274 oyla RTÜK üyesi seçilirken Faruk Bildirici 133 oy aldı.

CHP kontenjanından 12 Temmuz 2019’da RTÜK üyeliğine seçilen Faruk Bildirici’nin üyeliği, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in aynı zamanda TÜRKSAT yönetim kurulunda yer almasının hukuka aykırı olduğunu iddia etmesinin ardından, “tarafsızlığını kaybettiği” gerekçesi ile 31 Ekim 2019’daki toplantıda, ikiye karşı altı oyla düşürülmüştü. Bildirici, hukuka aykırı saydığı bu kararı mahkemeye taşıdı ama henüz bir karar çıkmadı. Bu arada RTÜK Başkanı Şahin de TÜRKSAT’taki görevinden ayrıldığını açıkladı.

TBMM’de bugün yapılan seçimde CHP iki aday göstermek zorundaydı. Teamül gereği CHP’nin hakkı olan boş üyelik için, CHP’nin bildirdiği birinci sıradaki adayın seçilmesi gerekiyordu. Ancak bu kez teamül işlemedi, TBMM’deki çoğunluk, Bildirici yerine Konuralp’i seçti. CHP’nin RTÜK’te halihazırda görev yapan diğer üyesi, İlhan Taşçı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.