Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı, bu ülkemizde görülen ilk vaka”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın toplantısı gerçekleştirerek koronavirüse ilişkin açıklama yaptı. Koca, “Üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum. Koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Bu ülkemizde görülen ilk vakadır. Koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Vatandaşlarımız 14 gün kuralına uymalıdır. Zorunlu olmadıkça yurtdışına çıkılmamalıdır. Gecenin bu saatinde açıklama yapma sebebimiz şeffaflık ilkemizdir, bilinmesini istedik” dedi.

Koca, adını açıklamadığı hastanın erkek olduğunu, yurtdışından geldiğini, ailesinin ise gözlem altında tutulduğunu belirtti ve “Henüz salgın sözkonusu değil ama virüsün Türkiye’ye gelmiş olduğunu açıklamış olalım” diye konuştu.

Koca, koronavirüs vakası tespit edilen ili de açıklamadı ve “Bu dönemde bir ili gündemde tutmanın doğru olmadığına inanıyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.