Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 11 avukat gözaltına alındı

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında Şanlıurfa ve Diyarbakır barolarına kayıtlı 11 avukat, sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, gözaltılara tepki gösterdi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında, yedisi Şanlıurfa, dördü de Diyarbakır’da olmak üzere toplam 11 avukat evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukatların bürolarında da arama yapıldığı ve bazı dosyalara el konulduğu öğrenilirken, Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, yaşanan gözaltılara sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Aydın, mesajında “Sabah kapıyı sütçü çalmadığı gibi, sabahın köründe dostlarınız da aramıyor. Urfa Savcılığı’nın talimatı ile dört meslektaşımız hakkında gözaltı kararı var. Sabahın köründe ev ve büroları arandı, dava dosyalarına el konuldu. İki meslektaşımız gözaltına alındı. Zulüm devam ediyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.