Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Babacan’ın çıkışı – Erdoğan’ın topuğunda bir diken daha

Gazeteci Murat Yetkin, Ali Babacan’ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) üzerine yazdı.

Bu gelişmeler Erdoğan’ı çok rahatsız ediyor. Kabul etmese de çok rahatsız ediyor. Babacan, DEVA kuruluşunu ilan ettiği sıralarda bir AK Parti toplantısında konuşan Erdoğan’ın ‘Yeni diye ortaya sürülen her oluşum sadece AK Parti’ye olan ihtiyacı teyit ediyor, onun dışında bir işe yaramıyor’ demesi dahi rahatsızlığının derecesini gösteriyor. Şöyle düşünmek lazım: bundan çok değil dört yıl önce Davutoğlu başbakan, Babacan ekonomiden sorumlu bakandı. Erdoğan’ın bu kopuşları ‘temizleniyoruz, güçleniyoruz’ diye izahı inandırıcı olamıyor o nedenle. Hatta Erdoğan’ın kendi tabanından kopuşlar oldukça Bahçeli’ye daha da mecbur kalması gibi bir durum da var; bu gelişmeler herhalde en çok Bahçeli’yi memnun ediyordur” diyen Yetkin’in yazısının tamamı için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.