“Hakikat sonrası” çağında yaşıyoruz. Yalan haberler ile dezenformasyon ile niteliksiz ve yanıltıcı çalışmalar ile kuşatıldığımız günümüzde hakikati aramanın ve bunu yaparken doğru yöntemleri kullanmanın önemi giderek artıyor. Bu amaçla Medyascope bünyesinde yeni bir atölye başlıyor.
Yöntemleri farklı olsa da ortak amaçları gerçeğe ve doğruya ulaşmak olan iki farklı disiplini, gazetecilik ile sosyal bilimleri, bu atölyede bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Alanında yetkin ve deneyimli gazeteciler ile sosyal bilimciler, genç gazeteciler ile sosyal bilimcilere görüş ve deneyimlerini aktaracak. Atölyede, gazeteciliğin sosyal bilimlerden, sosyal bilimlerin ise gazetecilikten nasıl ve ne şekilde beslendiğini tartışacağız.
Heinrich Böll Stiftung Derneği’nin katkıları ile 9-10 Mayıs 2020 tarihlerinde, Medyascope’ta yapılacak atölye çalışmalarına, 35 yaş altında, İstanbul’dan 15, İstanbul dışından 15 olmak üzere toplam 30 gazeteci ve sosyal bilimci kabul edilecek. Çalışmalar, sosyal bilimler ve gazetecilik, milliyetçilik, uluslararası ilişkiler ve dış haberler, insan hakları, ekonomi, çevre, toplumsal cinsiyet, medyanın dönüşümü ve yeni medya başlıklarının ele alınacağı sekiz farklı oturumda gerçekleşecek. Atölyenin tam takvimi şöyle:
9 Mayıs Cumartesi
10.00-11.30
Açılış Oturumu: Sosyal Bilimler ve Gazetecilik
Hakan Yılmaz & Ruşen Çakır
11.45-13.15
Milliyetçilik
İlker Aytürk & Tanıl Bora / Kemal Can
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
14.30-16.00
Uluslararası İlişkiler ve Dış Haberler
Serhat Güvenç & Işın Eliçin
16.15-17.45
İnsan Hakları
Murat Sevinç & Nadire Mater
10 Mayıs Pazar
10.00-11.30
Ekonomi
Haluk Levent / Öner Günçavdı & Sedat Pişirici
11.45-13.15
Çevre
Zeynep Kadirbeyoğlu & Tamer Durak
14.30-16.00 Toplumsal Cinsiyet
Fatmagül Berktay & Nurcan Akad
16.15-17.45
Medyanın Dönüşümü ve Yeni Medya
Eylem Yanardağoğlu & Mirgün Cabas
Atölyeye katılmak istiyorsanız, “iletisim@medyascope.tv” adresine CV’niz ile birlikte 500 kelimeyi aşmayacak bir niyet mektubu gönderebilirsiniz. Niyet mektubunuzda bu atölyeye neden ilgi duyduğunuzu, çalışma ve ilgi alanlarınızı belirtmenizi rica ediyoruz. İstanbul dışından başvuranlar içinden seçilecek 15 kişinin ulaşım, konaklama ve yemek masrafları Medyascope tarafından karşılanacak. Son başvuru tarihi 16 Nisan 2020.
Etkinlik için sınırlı kontenjanımız bulunduğundan, katılımcılar, gönderilen CV’ler ve niyet mektupları değerlendirildikten sonra belirlenecek. Eğer sorunuz olursa bize “iletisim@medyascope.tv” adresinden ulaşabilirsiniz.