Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tecavüz ve cinsel tacizden yargılanan Harvey Weinstein 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bir dönem Hollywood’un en etkili isimlerinden biri olarak gösterilen Amerikalı film yapımcısı Harvey Weinstein, tecavüz ve cinsel taciz gibi suçlardan yargılandığı davada 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Çarşamba günü New York’ta görülen davada jüri, Weinstein’ı eski asistanı Mimi Haleyi’yi cinsel tacize maruz bırakmak ve oyuncu Jessica Mann’a tecavüz etmekten suçlu buldu.

Hollywood camiasında Angelina Jolie, Uma Thurman, Salma Hayek ve Kate Beckinsale gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu onlarca kişi, daha önce Weinstein tarafından cinsel tacize uğradıklarını açıklamıştı. Weinstein hakkındaki cinsel taciz iddiaları ayyuka çıkınca çok sayıda kadın maruz bırakıldıkları cinsel taciz vakalarını sosyal medya platformlarında #MeToo (Ben de) etiketiyle paylaşmış ve bu etiket kısa süre içerisinde sosyal bir farkındalığa dönüşmüştü.

Avukatları kararın kamuoyu baskısı sonucunda verildiğini ve cezanın adaletsiz olduğunu öne sürerken Weinstein, mahkemede yaptığı savunmada pişman olduğunu ve “hayatının geri kalan süresini daha iyi bir insan olmak için harcayacağını” söyledi. Weinstein’ın Los Angeles’ta yargılandığı başka bir cinsel taciz davası ise halen devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.