Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’de kültür-sanat etkinlikleri koronavirüs tedbirleri kapsamında birer birer iptal ediliyor

Dünyayı sarsan koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmesiyle birlikte, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de insanların bir araya geldiği kültür-sanat etkinlikleri birer birer iptal ediliyor.

İşte kitap fuarlarından film festivallerine, sergi açılışlarından konserlere iptal edilen ve ertelenen etkinlikler:

Kültür ve Turizm Bakanlığı tüm sanatsal etkinlikleri iptal etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı, koronavirüs salgını sebebiyle 14 Mart tarihinden nisan ayı sonunda dek Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne ait tüm sanatsal etkinliklerin ertelendiğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden iptal kararları 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de kültür-sanat etkinliklerini iptal ettiğini duyurdu. Şehir Tiyatroları’ndaki etkinlikler ve İSMEK kursları mart ayı sonuna kadar iptal edildi. Yine İBB’nin iştirak şirketi Kültür A.Ş.’ye bağlı Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Şehir Tiyatroları Sahneleri, Yerebatan ve Şerefiye sarnıçları, Tekfur Sarayı Müzesi, Panorama 1453 Müzesi, Miniatürk, Türk Dünyası Kültür Mahallesi, Atatürk Müzesi, Aşiyan Müzesi, Karikatür ve Mizah Merkezi ve İtfaiye Müzesi de mart ayı sonuna dek kapalı kalacak. Bu önlemin nisan ayını da kapsayıp kapsamayacağı gelişmelere göre belirlenecek.

Ankara, Eskişehir, İzmir ve Denizli büyükşehir belediyelerinden iptal kararları

Ankara Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri nedeniyle tüm kültür-sanat etkinliklerini iptal etti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi düzenlediği konser, tiyatro, sergi, panel gibi tüm kapalı alan etkinliklerini 2 Mayıs 2020 tarihine kadar iptal ettiğini açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de, 22-30 Mart’ta Narlıdere’de yapılması planlanan Tiyatro Festivali de dahil olmak üzere birçok kültür-sanat etkinliğinin iptal ettiğini duyurdu. 

Önümüzdeki ay yapılması planlanan 25. İzmir Kitap Fuarı, koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi. Fuarın haziran ayında yapılması planlanıyor.

Diğer yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 27 Mart’ta açılışı yapılacak Ege’nin en büyük kitap fuarını erteledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi 4. Kitap Fuarı, 29 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

18. Filmmor Kadın Filmleri Festivali iptal edildi

Bu yıl 16 Mart’ta İstanbul’da başlaması planlanan 18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, koronavirüs tehlikesi nedeniyle ertelendi. Festival ekibinin yaptığı açıklamada şöyle denildi: “16 Mart’ta İstanbul’da başlayacağını duyurduğumuz 18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi olarak tanımladığı koronavirüsün yayılması kontrol altına alındığında sizlerle olacak. O tarihe kadar online festival etkinliklerinde buluşmak üzere.”

Vizyona girecek filmlerin galası birer birer iptal ediliyor

Bu hafta vizyona girmesi beklenen Ezel Akay’ın filmi 9 Kere Leyla’nın gösterimi ileri bir tarihe ertelendi. Müstakbel Damat filminin galası ise iptal oldu.

Malazgirt 1071, Adanış: Kutsal Kavga, Aslan Hürkuş: Kayıp Elmas filmlerinin de gösterimleri ertelendi.

Tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen’in 16 Mart Pazartesi günü yapılması planlanan “Müjdat Gezen 60’ıncı yıl” galası ileri bir tarihe ertelendi.

İş Sanat, 30 Nisan’a kadar gerçekleştirmeyi planladığı etkinliklerini ileri bir tarihe ertelediğini açıkladı.

Galeriler mart ayı etkinliklerini iptal ediyor

Akbank Sanat bünyesinde mart ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan konser, söyleşi, seminer, atölye çalışmaları, dans dersleri, film ve tiyatro gösterimleri ileri bir tarihe alındı. 16. Akbank Kısa Film Festivali’nin halka açık tüm gösterimleri de ertelendi. Festivalin yarışmalı bölümleri ise jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda gerçekleştirilecek. Ödül kazanan sanatçılar önümüzdeki günlerde açıklanacak ve ödüller sahiplerine ulaştırılacak.

26 Mart tarihinde CRR Konser Salonu’nda yapılması planlanan 52. SİYAD Ödül Töreni ileri bir tarihe ertelendi.

21-22 Nisan tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye’nin ilk anti-konferansı Fifteen Seconds Festival’in 3-4 Kasım 2020 tarihlerine ertelenmesine karar verildi.

Mart ayı boyunca Yapı Kredi Kültür Sanat ve diğer mekânlarda düzenlenmesi planlanan tüm etkinlikler tedbir amacıyla iptal edildi.

Pera Müzesi de yeni koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı alınan tedbirler çerçevesinde mart ayında yapılması planlanan tüm etkinliklerini ileri tarihe erteleme kararı aldı.

Cem Yılmaz Avrupa turnesini iptal etti

Cem Yılmaz, son gösterisi Diamond Elite Platinum Plus’ın Avrupa turnesinin ertelendiğini açıkladı.

Ajda Pekkan, Aşkın Nur Yengi ve Ata Demirer de Kıbrıs’taki sahne programlarını iptal etti.

39. İstanbul Film Festivali ertelendi

İKSV tarafından 10-21 Nisan 2020 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 39. İstanbul Film Festivali, #koronavirüs salgını önlemleri kapsamında ileri bir tarihe ertelendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.