Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs salgınında son durum: Hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 617’e yükseldi, 73 bin 731 kişi iyileşti

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede insanları etkisi altına alan koronavirüsün (Covid-19) etkileri tüm dünyada görülmeye devam ediyor. Koronavirüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 617’e, virüse yakalananların sayısı ise 149 bin 593’e yükseldi.

İtalya’da bir günde kaydedilen en yüksek ölüm sayısına ulaşıldı, dün 250 kişi hayatını kaybetti. Böylece İtalya’da hayatını kaybedenlerin sayısı 1266’ya ulaştı. Dünyada görülen koronavirüs vakası sayısı 149 bin 593’e, ölü sayısı 5 bin 617’ye yükseldi. İyileşenlerin sayısı ise 73 bin 716 oldu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa’nın artık yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının merkez üssü haline geldiğini açıkladı.

Çin’de, salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 189’a çıktı. Ülkede son 24 saatte 13 kişi hayatını kaybetti, 11 yeni vaka tespit edildi. Can kayıpları, İran’da 611’e, Fransa’da 79’a, ABD’de 51’e ulaştı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun koronavirüs sebebiyle kendini karantinaya almasının ardından, eşi Sophie Gregoire Trudeau’da da koronavirüs tespit edildiği açıklandı. 

Almanya’da ise toplam vaka sayısı 3 bin 953, virüsten etkilenen ve hayatını kaybedenlerin sayısı sekiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycanlı mevkidaşıyla telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bugün bir telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan-Aliyev görüşmesinde, koronavirüs önlemleri kapsamında, kargo hariç karşılıklı kara ve hava yolu ulaşımının geçici olarak durdurulması kararlaştırıldı.

Alo 184 SABİM Korona Danışma Hattı kuruldu

Ankara’da dün yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül basın toplantısı gerçekleştirmişti. Koronavirüs vakalarının sayısının yükseldiğini açıklayan Bakan Koca, yeni vakaların da ilk hastanın “çevresinden” olduğunu duyurmuştu.

Koca, yaptığı açıklamada Korona Danışma Hattı’nın (SABİM) faaliyete geçeceğini de söylemişti. Anadolu Ajansı’nın haberine göre bakanlık yetkilileri, koronavirüs hakkında “Alo 184” hattı üzerinden danışmanlık hizmeti verecek merkezin bugün faaliyete geçtiğini duyurdu.

Türkiye, 14 ülkeye kapısını kapattı 

Dünkü toplantıda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, bu sabah saat 08.00’den itibaren dokuz Avrupa ülkesine uçuşların durdurulduğunu açıkladı. Bu ülkeler Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda. Bu yasak, şimdilik 17 Nisan’a kadar geçerli olacak. Böylece Türkiye’nin kapılarını kapattığı ülke sayısı 14’e ulaştı.

Ziya Selçuk: “Uzaktan eğitimle ilgili süreci simülasyonlarla anlatacağız”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda ‘‘korona tatili’ sırasında uygulanacak uzaktan eğitimin simülasyonlarla anlatılacağını söyledi. Bakan Selçuk, “Uzaktan eğitimle ilgili olarak tüm süreci hafta içi size simülasyonlar ile anlatacağız” dedi. 

Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde koronavirüs salgını nedeniyle 14 Mart’tan 1 Nisan’a kadar Türkiye dahil tüm ülkelerden, KKTC’ye giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Irak’ın başkenti Bağdat’tan Ankara’ya gelen yolcu uçağı, dün saat 20.30 sıralarında Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı. Uçaktaki 57 Türkiye vatandaşı Ankara’daki Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde gözlem altına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.