Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Umreden dönen yolcular Ankara ve Konya’daki öğrenci yurtlarında karantina altına alındı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, umreden dönen yolcuların Ankara ve Konya’daki Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda karantina altına alındığını duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bugün internet sitesinden, “Ankara ve Konya’daki bazı yurtlar, umreden dönen vatandaşlarımızın karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirilmiş ve sözkonusu karantina süreci başlamıştır” açıklaması yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: 

“Umre amacıyla Suudi Arabistan’da bulunan vatandaşlarımızın Türkiye’ye dönmelerinin ardından 14 günlük karantina sürelerini geçirecekleri bir yer ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu çerçevede, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ankara ve Konya’daki bazı yurtlar, umreden dönen vatandaşlarımızın karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirilmiş ve sözkonusu karantina süreci başlamıştır. Üniversitelerin üç haftalık tatil süreciyle birlikte büyük oranda boş olan bu yurtlarımızda kalan az sayıdaki öğrencimizin de başka yurtlara nakilleri sağlanarak herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından yaptığı açıklamada umreden gelenlerin öğrenci yurtlarında karantina altına alındığını doğruladı:

Medine’den Ankara’ya gelen umre yolcuları Ankara’daki Esenboğa Havalimanı’na dün gece inmişti. Sağlık taramasından geçirilen yolcular, koronavirüs salgınından dolayı karantinaya alınmaları için Ankara ve Konya’daki üç farklı öğrenci yurduna yerleştirildi. Umre seyahatinden dönen vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle Gölbaşı’nda üç ayrı öğrenci yurduna götürüldü.

Yurtta kalan öğrenciler, gece geç saatte karantinaya gelecek yolcular için gece yarısı yurttan çıkarıldıklarını söyledi. Yurtta kalan öğrenciler, yurt önüne gelen otobüslerle Ankara otogarına ya da başka yurtlara götürüldü. Yurtta kalan öğrencilerden bazıları, Twitter hesaplarından apar topar yurttan çıkarılmalarına tepki gösterdi:

Türkiye’de altıncı vaka umreden dönen bir vatandaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, son bir hafta içinde umreden dönen bir vatandaşın yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını açıklamıştı. Bakan Koca’nın yeni vaka tespit edildiğini açıklamasıyla Türkiye’de koronavirüs vaka sayısı altıya yükseldi.

Umre’den dönen yolcuların sayıları ve yerleştirildikleri yurtlar şöyle:

  • ANKARA
  • Şehit Özel Harekat: 2064
  • Milli İrade: 1880
  • Gölbaşı: 1448
  • TOPLAM: 5392
  • KONYA
  • Tahir Büyükkörükçü: 2228
  • Kutalmışoğlu: 2710
  • TOPLAM: 4938

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.