Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs etkisi: İstanbul’da toplu taşıma kullanımı yüzde 48 oranında azaldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplu taşıma kullanımına dair verileri paylaşmaya devam ediyor. İBB Sözcüsü Murat Ongun, toplu taşıma kullanımında yüzde 48’lik bir azalma olduğunu Twitter’dan duyurdu:

Ongun tweet’inde şunları dedi:

“Pazar gününe özel, toplu taşıma kullanım verileri incelendiğinde salgın hastalık riski sebebiyle İstanbul’da kullanım oranında yüzde 48’lik bir düşüşün sözkonusu olduğu tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızla veri paylaşımımız devam edecektir.”

Gelişmeleri takip eden Medyascope ekipleri de hafta sonunda toplu ulaşım kullanımında gözle görülür bir azalmaya dikkat çekmişti:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pazar gecesi attığı tweet’te virüse yakalananların sayısının 18’e yükseldiğini açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.