Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meslek birliklerinden acil #koronavirüs tedbiri çağrısı: “Dizi, sinema ve reklam setleri durdurulmalı”

Sinema, dizi ve reklam sektöründen meslek birlikleri, dernekler ve sendikalar, #koronavirüs salgını kapsamında alınması gereken önlemlere ilişkin acil çağrıda bulundu. Yapılan açıklamada, yoğun insan ve ekipman sirkülasyonunun olduğu çalışma alanları olan dizi, sinema ve reklam setlerinin yüksek riskli sınıfta yer aldığı hatırlatılarak setlerin durdurulması ve en az iki hafta ertelenmesi kararının alınması çağrısında bulunuldu. Açıklamada şöyle denildi:

“‘Geç kaldık’ dememek için tüm yetkililere sektör bileşenleri olarak çağrımızdır”

“Yüksek riskli sınıfta yer alan, yoğun insan ve ekipman sirkülasyonunun olduğu çalışma alanlarımız dizi, sinema ve reklam setlerindeki çalışma koşulları, temel ihtiyaçların karşılanmasındaki bazı zorluklar, bununla birlikte oluşturulması zorlaşan sağlıklı, hijyenik çalışma ortamı güçlükleri ve her bir çalışanın potansiyel taşıyıcı olma ihtimali karşısında tüm çalışmaların en az iki hafta ertelenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Dünya Sağlık Örgütü’nün ve ülkemizdeki kamu otoritelerinin koronavirüse karşı aldığı önlemler ve yaptığı uyarılar doğrultusunda; yüksek risk altında çalışanlar olarak, sağlıklı bir ortam oluşana kadar hem kendi sağlığımız hem de virüsün daha hızlı yayılmaması adına; başta Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm bakanlıkların ve devlet kurumlarının “SETLERİN DURDURULMASI ve EN AZ 2 HAFTA ERTELENMESİ” kararını acil olarak almasını bekliyoruz.”

Açıklamada imzası bulunan kuruluşlar:

BİROY

Sinema Oyuncuları Meslek Birliği

BSB

Belgesel Sinemacıları Birliği

ÇASOD

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği

FilmYön

Film Yönetmenleri Derneği

GYD

Görüntü Yönetmenleri Derneği

KAD

Kamera Asistanları Derneği

Oyuncular Sendikası

Sahne, Perde, Ekran, Mikrofon Oyuncuları Sendikası

RYPlatformu

Reklam Filmi Yönetmenleri Platformu

SenaristBir

Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği

SESAM

Türkiye Sinema Sahipleri Meslek Birliği

SETEM

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği

SEYAP

Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği

SİNEBİR

Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği

Sinema TV Sendikası

Sinema, Reklam, Dizi ve TV Programı Çalışanları Sendikası

SYD İstanbul

Sanat Yönetmenleri İstanbul Derneği

YönBir

Yönetmenler Birliği Platformu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.