Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Konya’da kadına şiddet uygulayan erkeğin ölümüne neden olan Kadir Şeker’in 12 ile 18 yıl arası hapsi istendi

Kadir Şeker (20), geçen şubat ayında Konya’da bir parkta Özgür Duran’ı (32) öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanmıştı. Şeker ifadesinde, Duran’ın birlikte olduğu kadın Ayşe D.’yi (35) darp etmesi üzerine kadına yardıma gidince kavga çıktığını ve elindeki bıçağın Duran’a saplandığını söylemişti. Ayşe D. ise ilk ifadesinde Özgür Duran tarafından darp edildiğini söylese de ikinci ifadesinde darp edilmediğini, Kadir Şeker’in yanıldığını söylemişti. 

“Suçun tahrik altında işlendiği” gerekçesiyle hapsi isteniyor

Başsavcılığın hazırladığı iddianamede, Şeker’in “kasten adam öldürme” suçundan müebbetle yargılanması istendi. Ancak “suçun tahrik altında işlendiği” gerekçesiyle TCK’nın 29’uncu maddesi gereğince indirim talep edildi. Şeker, hakkındaki iddianame ağır ceza mahkemesince kabul edilirse 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. Şeker için ayrıca yanında taşıdığı bıçak için de “Yasak Bıçaklar ve Diğer Aletlerle İlgili Suçlar ve Cezaları’” kapsamında altı aydan bir yıla kadar hapis cezası istendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.