Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “ABD, İdlib’te ‘Ruslar öldürdü’ dedi. Erdoğan yanıt vermeli”

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkin Report‘ta yayımlanan yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; 17 Mart’ta Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile video-konferans yöntemiyle yaptığı dörtlü görüşmenin sonuçlarını ele aldı.

[…] Kendi başına saatler sürebilecek üç konunun birden gündemde olduğu, konuşmayı seven dört liderin söz aldığı bu video-toplantı 1 saat 15 dakika sürmüş.
Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İdlib’te şehit edilen Türk askerleri ve sonrasını ele aldığı 5 Mart konuşmasının 5 saat 40 dakika sürdüğünü dikkate alarak sormak gerekiyor. Dördü NATO müttefiki, ikisi (İngiltere ve Fransa) BM Güvenlik Konseyi Daimî Üyesi, ikisi (Almanya ve Fransa) AB üyesi dört lider bu kadar kısa sürede hangi konu, ne ayrıntıyla görüşülüp karara bağlanmış olabilir? Ayrıca koronavirüs konuşulduğu da açıklandı, ama konuya hâkim görünen Sağlık Bakanı toplantıda yok, fakat örneğin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik orada; sorsak İletişim Başkanı Fahrettin Altun “Cumhurbaşkanının takdiri” diyecek. Ne desin?”
diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.