Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da koronavirüs korkusu hastanelere başvuruları yarı yarıya azalttı

Diyarbakır’da, koronavirüs korkusu nedeniyle insanların evlerinden çıkmadıkları gözlenirken özel ve devlet hastanelerine başvuru oranında yarıdan fazla bir azalma olduğu belirtildi. Her gün binlerce kişinin başvurduğu Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne başvurularda koronavirüs tehdidi ve yetkililerin uyarılarının ardından yüzde 50 oranında düşüş olduğunu söyleyen Başhekim Yardımcısı Dr. Yenal Karakoç, vatandaşlardan gerekmedikçe hastaneye gelmemelerini ve evlerinde oturmalarını istedi. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Şerif Demir de vatandaşlardan evlerinden çıkmamalarını isterken, koronavirüs ile mücadele eden sağlık personelleri için gerekli tüm tedbirlerin, araç ve gereçlerin sağlanması çağrısında bulundu.

Koronavirüs ile ilgili en önemli tedbirin sosyal mesafe olduğu belirtilmesine rağmen Diyarbakır’daki bazı PTT şubelerinde, faturalarını ödemek isteyen ya da işlem yapanların hiçbir önlem almadan toplu halde bulunmaları tepkilere neden oldu. PTT görevlileri, özellikle fatura ödemelerinin ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.