Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs günlerinde yardım ve psikolojik desteğe ihtiyacı olanlar neden pencerelerine kırmızı kurdele asıyor?

Fransa’da Lot Bölgesi’nin bir sakini olan Christian Meunier, yardıma muhtaç insanların sokağa çıkma yasağı döneminde yalnızlıklarını kırmak ve onlara gereken yardımın yapılabilmesi için pencerelerine bir parça kırmızı kumaş koymasını önerdi.

Önerinin sahibi Christian Meunier, CNEWS’e yaptığı açıklamada “30 metre uzakta yaşayan komşum, penceresinden benden yardım isteyince aklıma bu fikir geldi. Sonra, kendimce pencereye konan kırmızı bir bezin yardım istemenin iyi bir yolu olacağını düşündüm. Neden? Çünkü kırmızı dur demek, ayrıca kanın rengi, bilinçaltında bir tehlike olduğunu biliyoruz” diyor.

Sokağa çıkma yasağı döneminde, kırmızı kurdele yardıma ve hatta psikolojik desteğe ihtiyacı olan herkes için bir sinyal haline geldi.

Kronik ve solunum rahatsızlığı olan hastaların bakımını destekleyen bir dernekte çalışan Meunier, “Bir pencerede kırmızı bir kurdele görürseniz, gidip o kişinin kapısını çalın, gerekli koruyucu talimatları takip ederek yardım edin” dileğinde bulunuyor.

Fransa’da 17 Mart Salı gününden itibaren Covid-19’un yayılımını önlemek için kısıtlı sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Fransa Sağlık Bakanlığı’nın 19 Mart’ta açıkladığı verilere göre Fransa’da 10 bin 995 vaka görülürken, 372 kişi hayatını kaybetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.