Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs önlemleri – İngiltere de yurttaşlarına nakit para yardımı yapmayı tartışıyor

İngiltere’de farklı partilerden 150 milletvekili, Maliye Bakanı Rishi Sunak’a açık mektup yazarak koronavirüs salgınının yol açacağı ekonomik tahribat sebebiyle tüm yurttaşlara nakit yardımı yapılmasını istedi.

Mektup, İşçi Partisi’nin Türkiye kökenli milletvekili Feryal Clark tarafından Twitter’dan paylaşıldı.

https://twitter.com/FeryalClark/status/1240957095782031368

Mektupta, serbest çalışan İngiltere vatandaşlarının sayısının 2008’den bu yana 3,25 milyondan 5 milyona çıktığı vurgulandı ve bu kişilerin salgın sebebiyle evlerine kapanmak zorunda kalabilecekleri belirtildi. Bu durumda bu kişilerin maddi yardıma ihtiyacı olacağının altı çizilen mektupta, bakandan geçen günlerde açıkladığı ekonomik önlemler paketinin kapsamının genişletilmesi istendi.

İngiltere hükümeti salgın sebebiyle ekonomiye 350 milyar sterlinlik teşvik paketi açıkladı. Bunun 330 milyar sterlini kredi, kalanı vergi indirimi ve hibe. Önlemler şöyle:

  • Hükümet büyük şirketlerden hisse satın alacak, böylece nakit girdisi sağlanacak
  • KOBİ’lere 5 milyon sterline kadar, ilk altı ayı faizsiz kredi verilecek
  • Turizm ve hizmet sektörüne uygulanan vergiler 2020 için kaldırılacak, böylece bu sektörde istihdam edilen yaklaşık 6 milyon kişinin de korunması hedefleniyor
  • Ülkenin en küçük 700 bin firmasına hibe olarak 10’ar bin sterlin nakit para verilecek
  • Konut kredisi ödemelerine üç ay ara verilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.