Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs ile mücadele için tıp ve diş hekimliği öğrencileri göreve çağrılabilecek

Sağlık Bakanlığı, Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği’nde değişiklik yaparak, öğrencilerin deprem, sel baskını, salgın hastalık gibi olağan dışı zamanlarda hekimlik yapabilmesine olanak tanıdı. Bu karar ile öğrenciler, koronavirüs ile mücadelede, üç ayı geçmemek üzere, bir hekim gibi görevlendirilebilecek ve göreve çağrılabilecekler.

Resmî Gazete’nin 21 Mart 2020 Cumartesi tarihli ve 31075 sayılı nüshasında yayımlanan Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” şöyle:

MADDE 1 – 26/4/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği’nin 11’inci maddesinin dördüncü fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir:

“Ancak deprem, sel baskını, salgın hastalık gibi olağan dışı ve hizmetin normal olarak sürdürülemediği hallerde uzmanlık öğrencileri, hekimlik görevlerini yürütmek üzere eğitim gördüğü kurumun dışındaki aynı il sağlık tesislerine 3 ayı geçmemek üzere görevlendirilebilir. Bu görevlerde geçen süreler eğitim süresinden sayılır.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.