Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

45 dakikada sonuç veren koronavirüs testi ABD’de onaylandı

45 dakikada sonuç veren yeni tip koronavirüs testi, Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi’nden (FDA) onay aldı.

Çin’in Vuhan kentinde geçen aralık ayında ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. Türkiye’de, koronavirüsün yayılmasını önlemekte yaygın test yapmanın önemi tartışılıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki moleküler tanı merkezi Cepheid, dün Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi’den (FDA) yeni tip koronavirüsü 45 dakikada tespit edebilen testin kullanılması için onay aldığını açıkladı.

Bu, acil durumdaki hastalar için bir saatten daha kısa sürede sonuç veren ilk koronavirüs testi. Şu ana dek dünyada yangın olarak kullanılan tipik testlerin sonuçları, laboratuvarlardan birkaç günde çıkıyor.

FDA yetkilisi Stephen Hahn, “Bu, testin kullanılabilirliğini ve hızlı sonuç almayı artıran bir adım. Bu, numunelerin laboratuvara gönderilmesi yerine hastanelere ve acil servislere ulaştırılması demek” diyor.  

Cepheid’in medikal teknoloji şefi Dr. David Persing de şöyle konuşuyor: “Hastalara dakik, doğru ve kesin sonuç veren bir test uygulanması, Kovid-19 salgınında dönüştürücü bir etkiye sahip. Bu, solunum kaynaklarını tahsis etmesi gereken sağlık tesislerindeki baskının hafiflemesine de yardımcı olacak.”

Çin Ankara Büyükelçiliği, resmi Twitter hesabından 14 Mart’ta yaptığı paylaşımda, “15 dakika! Hefei, Çin’de bir firma 15 dakikada sonuç veren yeni koronavirüs test kitleri üretti” ifadelerini kullanmıştı. Sağlık Bakanlığı da 15 dakika sonuç alınabilen tanı kitini Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Viroloji Laboratuvarı’nda tanıtmıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.