Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 65 yaş üstü vatandaşların market siparişlerine kurye hizmeti sağlayacak

İçişleri Bakanlığı dün yayımladığı genelgeyle 65 yaş ve üstü vatandaşlarla kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkmalarını yasakladı. Kovid-19 salgını nedeniyle alınan kararda, bu kişilerin günlük ihtiyaçlarını kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının oluşturacağı Vefa Sosyal Destek Grubu’nun karşılayacağı belirtildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi harekete geçti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da bu konuda bir adım attı. Yavaş, Twitter üzerinden “Karantina günlerinde toplum sağlığına destek olmak adına kentimizdeki bazı zincir marketlerin kurye hizmeti belediyemizce karşılanarak 65 yaş üzeri vatandaşlar için evlere servis hizmeti yarın başlıyor” mesajını paylaştı. 

Buna göre, ilk aşamada 15 zincir market belirlendi. 65 yaş üstü vatandaşlar bu 15 zincir marketin 171 farklı şubesinden alışveriş yaptıklarında belediye kurye hizmeti sağlayacak ya da kurye bedelini ödeyecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bu marketlerin ve şubelerin listesini ve telefon numaralarını websitesinde yayımladı.

Öğle saatlerinde duyurmuştu

Mansur Yavaş günün erken saatlerinde Twitter üzerinden yayınladığı videoda, “Bilindiği gibi 65 yaş ve üzerine sokağa çıkma yasağı getirildi. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamaları için market zincirleriyle görüşmemiz devam ediyor. Yakında bunların hepsini, konumları, adresleri, şube ve iletişim bilgileriyle yayınlayacağız. İstediklerinizi kolayca temin edebileceksiniz” demişti.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.