Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Görüntüler distopya filmlerini aratmıyor: İspanya’da oteller, kongre merkezleri ve fuar alanları geçici hastanelere dönüştürülüyor

Resmi rakamlara göre bugüne dek İspanya’da 28 bin 572 koronavirüs vakası görülürken, son 24 saatte 394 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülkede virüse bağlı ölümlerin sayısı 1725’e ulaştı. Son istatistiklere göre İspanya, dünyada Çin ve İtalya’dan sonra koronavirüs salgınını en ağır yaşayan üçüncü, Avrupa’da ise ikinci ülke.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ülkenin henüz “en kötüsünü görmediğini” söylerken ülkede ilan edilen olağanüstü halin 15 gün daha uzatılması planlanıyor. Diğer yandan hastanelerin kapasitesi dolduğu için otel, gösteri ve fuar merkezi gibi alanlar, acil saha hastanelerine dönüştürülüyor. Bunlardan biri de başkent Madrid’deki IFEMA Kongre Merkezi. 

Geçici saha hastanesine dönüştürülen IFEMA Kongre Merkezi’ne 1300 yatak, 96 yoğun bakım ünitesi ve evsizler için 150 yataklık bir acil durum sığınağı kuruldu. Hastaneye ilk hasta cumartesi gece yarısı getirildi. 

Madrid’deki iki otel de hafif semptomları olan koronavirüs hastalarını tedavi etmek için geçici hastanelere dönüştürüldü.

Koronavirüs vakalarının hızla artması sebebiyle İspanya’daki hastanelerin ve sağlık sisteminin kapasitesinin dolduğu, bu yüzden ülkedeki diğer otel, otopark, gösteri merkezi, fuar alanı gibi kapalı ve geniş alanlarının da geçici hastanelere dönüştürüleceği söyleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.