Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Borçlu belediyeler, koronavirüs önlemleri sürecinde belediyelerin kesintilerinin ertelenmesini istiyor

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümeni, koronavirüs salgını nedeniyle telekonferans yöntemiyle ve “belediyelerin kamuya olan borçlarına karşılık genel bütçe paylarından yapılan kesintilere ara verilmesi” gündemiyle toplandı. TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında yapılan toplantıya, encümen üyeleri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, İstanbul-Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Antalya-Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İzmir-Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Ankara-Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Eskişehir-Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, İstanbul-Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve Ankara-Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar katıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği Encümeni telekonferans yoluyla toplandı.

Bugüne kadar koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında yayımlanan dokuz genelgede belediyelere önemli görevler düştüğünün altını çizen TBB Başkanı Fatma Şahin, özellikle eğitim ve denetim noktasında valiler ile birlikte çalıştıklarını söyledi. 

Koronavirüs salgınıyla birlikte akıllı şehirler ve yeni yönetim anlayışının ön plana çıktığına dikkat çeken Şahin, bundan sonraki süreçte de dijitalleşmenin artacağına inandığını söyledi. Borçlu olan belediyelerin bu süreçte kesintilerinin yapılmaması için encümen kararı alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceklerini belirten Şahin, “Bize yardımcı olacaklarına inancımız tam” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.