Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FED, koronavirüs ile mücadelede Amerikalılar’a daha çok kaynak aktarılabilmesi için kesenin ağzını açtı

ABD Merkez Bankası (FED), koronavirüs salgını nedeniyle zor durumdaki ülke ekonomisini desteklemek için, borçlanma maliyetlerini düşük tutmak amacı ile sınırsız tahvil alımı ve özel sektöre ve yerel yönetimlere kredi akışı sağlamaya yönelik programlar oluşturmak dahil kapsamlı bir tedbir paketi açıkladı. 

Buna göre FED, piyasa işleyişini sorunsuz hale getirmek ve para politikasının daha geniş finansal koşullara ve ekonomiye etkin yansımasını sağlamak için, hazine tahvilleri ve devlet dairelerinin mortgage destekli tahvillerini, ihtiyaç duyulan miktarda satın alacak. Banka bunun yanı sıra, devlet dairelerinin ticari mortgage destekli menkul kıymetlerini de alacak.

FED geçen hafta yaptığı açıklamada ise 500 milyar dolar tutarında hazine tahvili ve 200 milyar dolar tutarında devlet kuruluşlarının mortgage destekli menkul kıymetlerini alacağını duyurmuştu. Bu iki tedbir ile birlikte ABD’de şehir ve eyalet yönetimleri, doğrudan veya dolaylı olarak halka aktarmak üzere daha çok nakit kaynak kullanabilecek.

FED açıklamasında, işletmelere borç verme programı oluşturarak küçük ve orta ölçeli kuruluşlara destek sağlanacağı da duyuruldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.