Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karantina için kullanılan öğrenci yurdunda bir gün: “Yurtlarda, medyada gösterildiği kadar kötü bir durum yok”

Koronavirüs, dünyanın ve Türkiye’nin artık tek konuştuğu şey. Dünyada 350 binin üzerinde insan, salgına yakalandı. Kanada’da 1472 kişide virüs görüldü, 20 kişi hayatını kaybetti. Türkiye’de olduğu gibi Kanada’da da alınan önlemler arasında okulları tatil edilmesi ve uzaktan eğitim sistemine geçmesi bulunuyor. Eğitim için Kanada’da bulunan ve okulların tatil edilmesi üzerine geçen pazar (22 Mart) İstanbul’a dönen Deniz Güvenç, Tekirdağ’da bir öğrenci yurdunda karantinada. 

Deniz Güvenç’in karantinada kaldığı odanın penceresinin manzarası.

Deniz Güvenç ile Kanada’dan dönüşünü, her iki ülkenin havalimanlarında koronavirüse karşı nasıl önlemler aldığını, karantinada kaldığı yurtların genel durumunu konuştuk. Kanada’nın Türkiye kadar önlem almadığını söyleyen Güvenç, yurtlardaki durumun medyada gösterildiği kadar korkutucu olmadığını belirtiyor. 

Söyleşimizin tamamını dinleyebilirsiniz: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.