Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Kongresi’nde Demokratlardan koronavirüs yardım paketi için “dijital dolar” teklifi

Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’nde Demokrat senatörler koronavirüs salgınının tetiklediği ekonomik krizle mücadele içine hazırlanan pakete “dijital dolar”ın da eklenmesini önerdi. Demokratlara göre dijital dolar sayesinde tüm Amerikan vatandaşları dijital cüzdanlara sahip olacak. Eğer bu teklif kabul edilirse ABD, ilk resmi dijital para birimine sahip ülke olacak ve kripto para piyasalarında bir sarsıntı yaratacak.  

Forbes’ta yer alan habere göre, dijital dolar teklifi hem Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin hem de Finansal Hizmet Komitesi üyesi Maxine Waters’ın koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini durdurabilmek için hazırladıkları önerilerinde yer aldı. Teklif yasalaşırsa ABD Merkez Bankası Fed’in basacağı dijital dolar ile küresel ekonomik kriz sebebiyle her ABD vatandaşına verilmesi düşünülen 1000 dolar ödenecek. Amerikan posta servisi ise dijital dolarların çekilebilmesi için ATM sistemi kuracak. 

2017 yılında yayımlanan bir rapora göre, ABD vatandaşı 63 milyon kişinin herhangi bir bankada hesabı bulunmuyor. Bu yüzden eğer dijital dolar üretilmez ise milyonlarca ABD vatandaşına 1000 dolarlık yardım çekinin ulaştırılması mümkün olmayacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.