Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’deki üniversitelerinden uzaklaştırılan akademisyenlerin kurduğu çevrimiçi “Off-University”nin ders kayıtları başladı

Türkiye’deki üniversitelerinden uzaklaştırılan akademisyenlerin diyasporada “Kriz Zamanlarında Sınırların Ötesinde Üniversite” başlığıyla kurdukları Off-University’nin yaz dönemi çevrimiçi ders kayıtları başladı. Farklı alanlardan akademisyenlerin geniş bir yelpazede hazırladıkları çevrimiçi dersler, kayıt yaptıran tüm takipçilere açık.

Off-University’nin amacı, üniversitelerden uzaklaştırılan öğretim üyelerine ve araştırmacılara destek olmak, onların ürettikleri araştırma ve bilgiyi öğrencilere ulaştıracak yöntemler geliştirmek. Bu amaçla başlayan çevrimiçi derslerden bugüne kadar 1400 kişi yararlandı.

Türkiyeli akademisyenlerin kurdukları platform, koronavirüs salgını sebebiyle eğitimlerini çevrimiçi platformlara taşıyan üniversitelere örnek teşkil ediyor.

Off-University’de 2020 yaz döneminde verilecek çevrimiçi derslerin birkaçının başlığı şöyle: İklim değişikliği ve iklimsel adalet, Medyanın ayrımcılıktaki rolü, Ev kavramına felsefi yaklaşımlar.

Mayıs 2017’den beri Almanya yasalarına göre kâr amacı gütmeyen dernek statüsünde bulunan Off-University, internet sitesinde daha az hiyerarşik, daha demokratik ve özgür bir akademi vizyonuna sahip ve küresel barış idealine bağlılık gösteren insanlar ve kurumları bir araya getirmeyi amaçladığını belirtiyor.

Tamamen ücretsiz derslerin kayıt sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.