Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de işsizlik başvurusu yapanların sayısı rekor kırarak 3 milyon 300 bine yükseldi

ABD’de koronavirüs salgınına yönelik önlemler çerçevesinde birçok iş yerinin kapatılmasıyla, haftalık işsizlik maaşı için yapılan başvurularda tarihi bir rekor kırıldı. Sadece geçen hafta, 3 milyondan fazla kişi işsizlik maaşı başvurusunda bulundu.

ABD’de bir önceki hafta ise 281 bin kişi işsizlik maaşı için başvuruda bulunmuştu. Kovid-19 salgınıyla başa çıkmaya çalışılan ülkede, böylece, iki hafta içinde işsiz kalanların sayısı 3 milyon 300 bine yükseldi. Daha önceki rekor 695 bin kişi ile 1982’nin Ekim ayında kırılmıştı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bugün bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada ülke ekonomisinin resesyona girdiğini kabul etmiş ama önceliğin, salgının yayılma hızını yavaşlatmak olması gerektiğinin altını çizmişti. ABD 70 bine yakın kişiyle Çin ve İtalya’dan sonra en çok doğrulanmış Kovid-19 vakası bulunan ülke konumunda.

Türkiye ise, TÜİK verilerine göre 2019 yılını 4 milyon 469 bin resmi işsiz ile kapatmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.