Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanal İstanbul’un ilk ihalesi yapıldı- İBB Başkanı İmamoğlu: “‘Koronavirüs krizinden, Kanal İstanbul çıkarmaya çalışmanın adını koyamıyorum”

Kağıthane’de bulunan Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ihale, tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin yeniden yapımı olarak adlandırıldı. Projeye, 5 firma teklif verdi. En yüksek teklif, 550 bin lirayla Hasan Fehmi Şahin’den geldi.

İmamoğlu’ndan ihaleye tepki

Odabaşı ve Dursunbey köprülerinin taşınma ihalesi yapıldığını, yol ihaleleri için de 2020 bütçesinde 8 milyar lira kaynak ayrıldığını vurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kaynaklarımızı hala Kanal İstanbul gibi, bize göre ucube projelere harcamak yerine, halkımız için neden harcamıyoruz? Allah aşkına, bugün bir köprü yıkıp, yapmak mı iş yoksa, evde gelecek kaygısına düşmüş milyonlarca insana destek olmak mı? Korona krizinden, Kanal İstanbul çıkarmaya çalışmanın adını, vallahi ben koyamıyorum, lütfen siz koyun” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.