Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekonomik güven, martta şubata göre yüzde 5,9 geriledi: 91,8

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekonomik güven endeksinin Mart 2020 değerini 91,8 olarak açıkladı. Bu değer şubat ayında 97,5’ti. Yüzde 5,9 oranındaki gerileme, reel kesim (imalat sanayi), hizmet ve perakende ticaret sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı. Ekonomik güven endeksinin 100’den büyük olması genel ekonomik duruma ilişkin iyimserliği, 100’den küçük olması ise genel ekonomik duruma ilişkin kötümserliği gösteriyor.

Reel kesim güven endeksi bir önceki aya göre mart ayında yüzde 7,6 oranında azalarak 98,6 değerini, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 6 oranında azalarak 92,5 değerini, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,2 oranında azalarak 101,7 değerini aldı. Tüketici güven endeksi mart ayında yüzde 1,7 oranında artarak 58,2 değerini ve inşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,7 oranında artarak 77,2 değerini aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.