Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seyahat izin belgesi artık e-Devlet’ten alınacak

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin Twitter’dan yaptığı açıklamaya göre seyahat izin belgesi almak için başvurular artık e-Devlet üzerinden yapılacak. Başvuru sonuçları ise SMS olarak gönderilecek.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında otobüs ve uçakla yolculuk yapacak vatandaşlara seyahat izin belgesi zorunluluğu getirilmişti. Kaymakamlıklardan alınan seyahat izinleri artık e-Devlet üzerinden yapılan başvurular ile alınabilecek.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, seyahat izin belgesine şu kişilerin başvurabileceğini duyurdu: 

1- Tedavi için doktor kararıyla sevk edilen, 

2- Birinci derecede yakını vefat eden veya ağır hastalığı olan,

3- Son 15 günde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, başvuru sürecini şu şekilde açıkladı:

1- e-Devlet Kapısı üzerinden başvurunuzu yapınız. Başvurunun yapılacağı link: https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-e-basvuru?sonuc=liste

2- Başvurunuz Seyahat İzin Kurulu’na iletilecek ve Kurul tarafından  değerlendirmeye alınacaktır.

3- Seyahat İzin Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonrasında  başvurusu sahiplerine “Başvurunuz kabul edilmiştir” veya “Başvurunuz reddedilmiştir” şeklinde SMS üzerinden bildirim yapılacaktır.

4- Başvurusu kabul edilen vatandaşlar, otogar veya havaalanlarında  oluşturulan Başvuru Masalarından T.C. Kimlik Numarası ile doğrulamaları yapıldıktan sonra kabul edilecektir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.