Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı koronavirüs nedeniyle zor durumda kalanlara destek olacaklarını açıkladı, vatandaştan destek bekleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarıyla Ankara’da başlatılan “Esnafa destek” kampanyasına CHP’li diğer büyükşehirleri davet ederek bir zincir oluşturdu, ilk olarak Ekrem İmamoğlu’nu etiketledi.

Ekrem İmamoğlu çağrıya destek vererek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yardım kolisi hazırladığını, vatandaşların bu kolilerden alarak ihtiyaç sahiplerine bağışlayabileceğini belirtti. İmamoğlu ayrıca, kampanyaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i davet etti.

Daha sonra Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak sırasıyla kampanyaya katıldı. Başkanlar dayanışma çağrısı yaptı, maddi durumu iyi olanların zor durumda olanlara el uzatabileceğini, belediyelerin vatandaşa yardım edeceğini açıkladı. 

Böylece Mansur Yavaş’la birlikte CHP’nin yönettiği 11 büyükşehrin belediye başkanı kampanyaya katılmış oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.