Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden bağış kampanyası açıklaması: “15 gün önce henüz Milli Dayanışma kampanyası ortada yokken başlattık”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 ilin valiliğine yardım toplamak isteyen kurumların yetkili makamlardan izin alma zorunluluğu olduğunu belirten bir genelge göndermişti. Belediyelerin de bu kanundan muaf olmadığının belirtildiği genelge sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Vakıfbank hesaplarına erişim engeli konmuş, iki belediye de konuyu yargıya taşıma kararı almıştı.

İBB tarafından ayrıca bağış hesabına erişim engeli koyan Vakıfbank hakkında da suç duyurusunda bulunulacağı öğrenilirken Ankara Büyükşehir Belediyesi de İdare Mahkemesi’ne dava açacak.

İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği genelge sonrası CHPli büyükşehir belediyelerin yardım kampanyaları gündeme oturdu. Ancak AKP’li büyükşehir belediyelerin devam eden yardım kampanyaları da var. Bunlardan biri Konya Büyükşehir Belediyesi’nin salgın sonrası açtığı “İyilik Vakti” adlı kampanya. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediyenin kampanyasından elde edilen gelirlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli Dayanışma kampanyasına aktarılacağını açıkladı.

https://twitter.com/Konyabuyuksehir/status/1244936230577545216?s=20

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de yardım kampanyasını sürdüren belediyelerden biri. Konuyla ilgili ulaştığımız AKP’li Belediye Başkanı Fatma Şahin, kampanyayı 15 gün önce, yani Milli Dayanışma kampanyası ortada yokken başlattıklarını belirterek “Gönül Seferberliği” kampanyasının 10 gün önce dahi sosyal medyada en çok konuşulan kampanyalardan biri olduğuna dikkat çekti. Şahin ayrıca, bu kampanyanın Gaziantep Valiliği, iş insanları ve kuruluşlarla birlikte oluşturulduğunu da vurguladı.

Valilik: “Nakdi yardımlar Mili Dayanışma kampanyasına yönlendirilecek”

Konuyla ilgili Gaziantep Valiliği de açıklama yaptı. Açıklamada, nakdi bağışların “Biz Bize Yeteriz Türkiye” sloganı ile başlatılan “Milli Birlik ve Dayanışma” kampanyasına yönlendirileceği duyuruldu. Açıklama şöyle:

“Gaziantep, gıda üretiminin güçlü olduğu şehirlerden bir tanesidir; bundan dolayı yukarıda bahsettiğimiz proje ortaklarının telkinleri, tanıtımları ve destekleri ile hayırsever işadamları imal ettikleri ürünlerden valiliğimize ayni olarak bağışlamaktadırlar. Ayrıca; buna ilave olarak SYDV tarafından Tarım Kredi Kooperatifi’nden satın alınan 200 TL tutarındaki gıda kolileri İçişleri Bakanlığınca illerde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır.

Nakdi olarak aldığımız bağışlar Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Biz Bize Yeteriz Türkiye’ sloganı ile başlatılan Milli Birlik ve Dayanışma kampanyasından sonra sonlandırılmış olup, bu bağışlar Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın Ankara merkezli ilgili hesaplarına yönlendirilmektedir. Proje ortaklarımız ile 31 Mart 2020 tarihinde yapılan toplantıda alınan kararla harekete geçilerek bir gün içinde yaklaşık 5 milyon lira ilgili hesaba yatırtılmıştır.

Bundan sonraki süreçte fabrikaların kendi ürettikleri ve hayırseverlerin ayni bağışları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca kabule devam edilecek olup, nakdi bağış yapmak isteyenler ve kişisel bağışlarımız Milli Birlik kampanyasına yönlendirilmektedir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.